Dyslexiezorg Noord Nederland
Sluiten
Header placeholder
  1. Cliƫnttevredenheidscijfer is een 8.7!
  1. HomeBlue triangle
  2. DyslexiezorgBlue triangle

Dyslexiezorg

Dyslexiezorg Noord-Nederland is gevestigd in Dokkum, Drachten, Joure, Jubbega, Makkum Sneek en Stadskanaal. Dyslexiezorg Noord-Nederland richt zich expliciet op onderzoek en behandeling van kinderen met ernstige dyslexie.
 Dyslexiezorg Noord-Nederland voldoet daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen die gesteld kunnen worden aan dyslexie-onderzoek en behandeling.  Dyslexiezorg Noord-Nederland heeft zich juist daarom kunnen aansluiten bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD). Het NKD is een stichting die zorg draagt voor de borging van het Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling. Dit protocol is geaccordeerd door het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) en in maart 2007 aangeboden aan de Minister van VWS.

Om de kwaliteit en het zorgaanbod voor de diagnostiek en behandeling van dyslexie te monitoren heeft het NKD inmiddels de Nationale Databank Dyslexie (NDD) ontwikkeld. Het NKD implementeert een kwaliteitssysteem en registreert de dyslexie zorgaanbieders. Het NKD is hiermee tevens een platform van deze beroepsgroep. Op deze manier bevordert het NKD het zorgaanbod voor kinderen met dyslexie conform de hoogste kwaliteitseisen die beschikbaar zijn.

 

Meer informatie over dyslexiezorg