Dyslexiezorg Noord Nederland
Sluiten
Header placeholder
  1. Cliƫnttevredenheidscijfer is een 8.7!
  1. HomeBlue triangle
  2. DyslexieBlue triangle
  3. Vergoeding dyslexiezorgBlue triangle
  4. Friese gemeentenBlue triangle

Friese gemeenten

Dyslexiezorg Noord-Nederland (DZNN) heeft met alle Friese gemeenten een contract. Er is geen sprake van een eigen bijdrage. De dyslexiezorg wordt vanaf 1 januari 2015 vergoed door de gemeente. Uw kind komt in aanmerking voor de vergoede dyslexiezorg als aan de voorwaarden is voldaan. De aanmeldingsprocedure voor de scholen is ongewijzigd. Voor de zorgverlener heeft er wel een wijziging plaatsgevonden (zie onderstaand schema). Mochten hierover nog vragen zijn, neem gerust contact op met ons secretariaat. De volgende aanmeldingsprocedure geldt voor alle Friese gemeenten (met uitzondering van gemeente Leeuwarden):
 
Aanmeldingsprocedure Friese gemeenten vergoede dyslexiezorg 2017
Stap 1 School De school vermoedt dat er sprake is van ernstige enkelvoudige dyslexie bij de leerling en heeft hiervan een leerlingdossier opgebouwd (zie ook deze toelichting).
Stap 2 School De school meldt aan bij DZNN.
Stap 3 DZNN DZNN beoordeelt of de aanmelding voldoet aan de criteria.
Stap 4 DZNN Indien er een vermoeden is van ernstige enkelvoudige dyslexie, wordt uw kind aangemeld bij uw gemeente. Vervolgens wordt door DZNN onderzoek gedaan.
Stap 5 DZNN Als er sprake blijkt te zijn van ernstige enkelvoudige dyslexie, vergoedt de gemeente de behandeling van uw kind. DZNN start met de behandeling.

DZNN is in Friesland gevestigd in Dokkum, Drachten, Heerenveen, Joure, Jubbega, Makkum en Sneek